Australia Day!

Yeaah onze eerst Australia Day is een feit! Dinsdag 26 januari was het voor ons de eerste keer. Vooraf waren we een beetje bang voor het weer maar dat viel heel erg mee de zon kwam snel tevoorschijn en bleef de hele dag.

Australia day is een vrij nieuwe nationale feestdag. Het bestaat pas sinds 1994 en is om de geschiedenis van Australië te vieren. Voor 1994 hadden alle verschillende staten van Australië allemaal een eigen feestdag. Je kan de dag voor zo ver wij vonden het meeste vergelijken met koningsdag in Nederland. Een leuke dag met verschillende optredens en shows.

Wat wij hebben gedaan?

Eerst vanuit thuis over de Sydney harbour Bridge gelopen richting de Rocks. De Rocks is een wat oudere wijk van Sydney waar altijd wel wat te doen is en zo ook nu! Net van de brug af zaten we meteen goed; een straat vol met allemaal verschillende kraampjes met goddelijk eten. Het ene nog lekkerder dan het andere! Na al dat lekkers gezien te hebben zijn we eerst even doorgelopen. Verder op in de straat waren nog meer kleine kraampjes met allemaal verschillen handgemaakte spullen of lekkernijen. Waarna we uiteindelijk uitkwamen bij een straat waar je echt kon uitleven. Bijvoorbeeld, luisteren in een strandstoel van de Top 100 van 2015 of op een relax bedje liggen met waaier en koud water spray naast je. Na dat Renate even was bijgekomen op het relax bedje zijn we doorgelopen naar Circular Quay. Net voor de ferry’s is een klein parkje in de hoek waar verschillende optredens waren. Hier zijn we heerlijk neergeploft met een lekker snack en koud biertje! Na een paar uur zijn we nog een rondje gaan lopen over de markt en moesten we natuurlijk nog wat lekker eten gaan proberen van alle verschillende kraampjes. Onze keuze viel op een Turks platbrood met spinazie en feta uit de oven!

Na een heerlijke dag rondstruinen genieten van de muziek en alle leuke activiteiten zijn we met een ijsje teruggelopen naar huis. Echt ideaal zo dicht bij alles wonen!

Ben jij ooit al een op Australian Day geweest? Wat vond jij er van en waar ben jij geweest?

[AdSense-A]