Alles over Myanmar (Birma)

Ben jij ook van plan om binnenkort te gaan backpacken Myanmar (Birma)? Check dan hier alle informatie die je nodig hebt om goed van start te gaan. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel iets kost, waar je goed kan verblijven en wat de eisen zijn voor een visum. Antwoord op al deze vragen vind je hier!

Geld

In Myanmar kan je buiten hun eigen munteenheid de kyat (uitgesproken als chat) betalen met Amerikaanse dollars. Echter, accepteert men alleen nieuwe biljetten die er perfect uitzien. Een klein scheurtje of een vouw in het biljet en ze nemen het niet meer aan. Wij raden je aan gewoon alles met lokaal geld te betalen. Op dit moment is 1 euro ongeveer 1300 kyat best wel wat als je het zo hoort. Maar wat krijg je daar dan voor?

Een simpele maar goede maaltijd denk hierbij aan rijst en kip met groente in zoet zure saus zal ongeveer 2500 tot 3500 kyat kosten. Een Myanmar Beer is ongeveer 1500 tot 2000 en een flesje Coca-Cola zal tussen de 500 en 1000 kyat uitkomen.

Visum

Voor Myanmar heb je een visum nodig die je eenvoudig zelf online kan aanvragen. Een toeristenvisa is geldig voor een periode van 28 dagen in Myanmar. Houdt er wel rekening mee dat je je visum minimaal 3 werkdagen voor vertrek online aanvraagt en dat je een vlucht hebt geboekt om het land te verlaten. Daarnaast zal je minimaal voor je eerste nacht een hotel/hostel moeten boeken, omdat je dit adres zal moeten doorgeven tijdens de visum aanvraag.

Klik hier voor de Visum website van Myanmar (link)

Inentingen

Voor Myanmar zijn er sowieso 2 inentingen nodig. Echter is het altijd verstandig om contact op te nemen voor een persoonlijk consult voor je op reis gaat. Hoe dan ook zal je de volgende inentingen nodig hebben:

  • – DTP
  • – Hepetitus A

Daarnaast is het verstandig om ook malaria tabletten te slikken en veel gebruik te maken van anti muggen spray.

Beste reistijd

Myanmar kent net als veel andere Aziatische landen de regentijd. Deze begint rond half mei en gaat door tot half oktober. Dit houdt niet in dat je niet kan reizen, maar soms kan er een behoorlijke bui vallen. Wel is er een groot verschil tussen de kust plaatsten en de steden landinwaarts. Aan de kust kan er wel 5000 milliliter vallen per jaar waar dat landinwaarts niet meer zal zijn dan 2500 milliliter. Het voordeel van reizen in het regenseizoen is dat er vrij weinig toeristen zijn en dat je vaak wat minder betaald voor hotels/hostels. Nadeel is wel dat luieren op het strand niet meer echt tot een van opties behoort. Behoorlijk veel hotels/hostels zijn dicht en je zal veel regen hebben. Hoe dan ook zal je het in Myanmar niet snel koud hebben het is het gehele jaar gemiddeld 25 graden en in de regenperiode soms wel 35 graden.