Een stad verkennen op de fiets in het buitenland is iets wat wij nog nooit hadden gedaan. Meestal hebben buitenlandse steden geen fietspaden, is het heel druk op de weg of wordt het sterk afgeraden. Op internet hadden wij veel gelezen over dat een stad verkennen op de fiets toch echt heel erg leuk is. Dus tijdens onze trip naar Barcelona wilden wij hier ons toch aan wagen. Wil je meer weten over onze ervaring? Lees dan verder.

Na veel research gedaan te hebben op internet hebben wij ervoor gekozen om een fietstour te doen bij Cruising Barcelona. Eigenlijk was de keuze vrij gemakkelijk. De fietsen die ze daar verhuurden waren veel leuker dan bij andere verhuurbedrijven én het is een Nederlands bedrijf dus ook een Nederlandse gids. Aangezien onze Spaanse skills niet heel goed zijn, was dit erg fijn!

’s Ochtends whatsappten wij naar Cruising Barcelona om te vragen of wij die middag een tour konden boeken en dit was geen probleem. Rond een uur of twee kwamen wij aan en konden wij een fiets uitzoeken. Na een korte uitleg over de Spaanse fietspaden en met een fles water begonnen wij aan onze tour.

In ongeveer drie uur tijd hebben wij een deel van de stad gezien. Bij bijzondere gebouwen, gebieden en binnenplaatsen met een verhaal,  kregen wij een leuke uitleg.

De tour begon langs Casa Mila en Casa Batllo. Daarna fietsten wij langzaam naar de wijk El Raval. Deze buurt heeft geen goede naam. Maar ze zijn al enige tijd bezig om de buurt helemaal op te knappen. Wij hebben in ieder geval geen negatieve ervaringen gehad.

Vervolgens fietsten wij door richting de boulevard, in de wijk Barceloneta. Nadat we door de wijk gefietst waren, was het na 1.5 uur fietsen tijd om op de boulevard een drankje te nuttigen, zodat we even konden bijkomen!

Na de break zijn we weer verder gaan fietsen richting Parc de la Ciutadella, waar zich ook de Cascada Monumental bevindt. Helaas stond er een hek om de fontein maar hij bleef mooi om te zien. Vervolgens fietsten wij door de wijk El Borne heen. Een erg leuke wijk met kleine steegjes en leuke winkels.

Na deze wijk gezien te hebben zijn we weer terug gefietst naar Cruising Barcelona om onze mooie fiets helaas weer in te leveren.

Wij vonden de tour één van de leukste activiteiten van de citytrip. Het is zeker een aanrader om één van de eerste dagen een fietstour te boeken. Er is dan genoeg tijd om alle leuke wijken en plekken nog eens zelf te gaan ontdekken.

De tour die wij hebben gedaan was een privé tour. De dagelijkse tour is er vanaf €23 en de privé tour is voor twee personen €32 p.p. Wij hebben zelf €29 p.p. betaald omdat wij met 4 personen waren.

Waar? Carrer de Santa Tecla, 7. Dichtbij het metrostation Diagonal

Hebben jullie wel eens een fietstour gedaan door een stad? Wat vonden jullie ervan?

 

Liefs,

Romy & Marije

 

“Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”

John F. Kennedy