Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land met veel verschillende landschappen. Vaak hoor je is het daar wel veilig? of ben je dan niet bang? Dat geldt voor mij absoluut niet! Zuid-Afrika is een van de landen waar ik met veel plezier al vaker ben geweest en echt zou kunnen wonen.

Voordat ik je echt ga overtuigen eerst een leuke blog reeks van ons laatste stuk van de wereldreis door Afrika.

Na al bijna een jaar reizen zijn we aangekomen op ons laatste continent; Afrika. De reis begint hier in Johannesburg. Johannesburg is een prima stad, maar vooral erg nieuw met een groot economisch centrum. Voor ons een reden om een dagje te blijven, nieuwe spullen te regelen en verder te gaan.

Blyde River Canyon

Vanaf Johannesburg zijn we vertrokken naar Blyde River Canyon ruim 400km rijden! We hebben er in totaal ongeveer 5 uur over gedaan om onze eerste stop Graskop te bereiken. Dit is een geweldige plek voor iedereen die van de natuur houdt. In het gebied zijn veel verschillende parken en hotels waar je kan verblijven. Wij kozen voor een huisje waar we lekker zelf konden braaien (barbecueën op zijn Zuid-Afrikaans). Aangezien we lang hadden gereden en moe waren, hebben in de middag genoten van het uitzicht en lekker de braai aangezet.

Blyde River CanyonBlyde River Canyon kenmerkt zich zoals de naam al zegt door een grote Canyon die door het natuurgebied heen loopt. Afhankelijk van het seizoen dat je in Zuid-Afrika bent kan je verschillende wandelingen doen. Wij zijn gestart met een reis langs de unieke plekken van de Canyon. De eerste stop waren de Bourke’s Luck Putholes. Verschillende diepe donkere kraters in de rivier die voor ons, door de lange droogte, zeer goed te zien waren. Na een kleine wandeling bij Bourke’s Luck Putholes zijn we doorgereden naar Three Rondavels view point. Echt wandelen zit er hier niet in maar het geeft wel een spectaculair beeld van de Canyon en hoe immens groot het is.

Als laatste stop zijn we naar het Forever Resort gegaan waar je een dagkaart kan kopen om aan het einde van het park het natuurgebied in te lopen. Dit is een ideale plek aangezien je hier direct van bovenaf begint en er 3 verschillende routes zijn. Denk er wel aan dat je veel water mee neemt! Wij waren hier in november en de temperatuur was overdag al ruim boven de 30 graden. Dan merk je dat je met 1 liter per persoon niet genoeg water hebt voor een kleine wandeling.

Blyde River Canyon is echt een leuk gebied met veel adembenemende uitzichten die je niet wil missen bij een bezoek aan Zuid-Afrika. Tevens is de Blyde River Canyon goed te combineren met Kruger.

Onze volgende stop is St. Lucia.