Misschien heb je ooit al weleens gehoord van Geocaching of iets dergelijks. Als je hiervan houd heb ik echt iets gaafs voor je om Sydney te ontdekken, ‘’Trail Quest’’.

Wat is een Trail Quest?Trail Quest

Het is vrij eenvoudig, je kan op de website van Samantha Male verschillende Trail Quests kopen. Deze kan je vervolgens uitprinten en meenemen naar de locatie die jij graag wil bezoeken. De Trail Quest bestaat uit een aantal verschillende vragen die je route bepalen als je een antwoord geeft. Door alle vragen te beantwoorden krijg je een unieke uitkomst, deze uitkomst kan je vervolgens via SMS naar Trail Quest sturen om mee te doen voor de maandelijkse prijs en om meer te weten te komen over de Trail die jij net hebt gedaan.

 

IMG_0991Afgelopen zondag ben ik als proefpersoon meegegaan met een Meetup groep om een nieuwe Trail Quest uit te proberen. En niet zomaar één, het was op Cockatoo Island. Een klein eiland midden in de baai van Sydney. Cockatoo Island is sinds 2010 onderdeel geworden van de Unesco World Heritage List door de enorme omvang die het eiland had in de tijd dat Engeland hier zijn criminelen heen stuurden.

Cockatoo Island

De Trail Quest over Cockatoo Island was echt een super leuke uitdaging. De Trail Quest neemt je mee over het hele eiland. Ook krijg alles te weten over de eerste jaren van het eiland, van de tijd met de criminelen tot en met het grote belang dat het eiland had tijdens de 2de wereldoorlog. Op Cockatoo Island zijn altijd schepen gebouwd, waaronder veel militaire schepen tijdens de 2de wereldoorlog. Hierdoor heeft Japan destijds altijd getracht het eiland te bomaderen echter is dit gelukkig nooit zo ver gekomen.

Het eiland is niet alleen bekend vanwege de voor Australische begrippen ‘’oude historie’’ het is ook het toneel voor veel verschillende film opnames. Zo was de laatste grote film ‘’Unbroken’’ van Angelina Jolie hier deels opgenomen.

Dus ben je ooit in Sydney en van plan naar Cockatoo Island te gaan bestel eerst online even de Trail Quest en bezoek dan het bijzondere eiland.