Zoals we al wel vaker hebben aangegeven zijn we gek op goedkope vluchten van Ryanair! Voor mijn verjaardag kreeg ik dan ook en geweldig cadeau: een weekendje Barcelona. Ik was er zelf nog nooit geweest maar had wel al veel goede verhalen gehoord van vrienden. Na het boeken van een ticket en hostel zijn we in januari naar Barcelona gegaan.

Barcelona is echt een geweldige stad, er is voor ieder wat wils. Heb je zin om lekker aan het strand te liggen, geen probleem. Hou je meer van shoppen? Leef je dan uit op de Rambla (La Rambla). En als cultuurliefhebber zit je hier helemaal goed. De indrukwekkende gebouwen met als toppunt de werken van Gaudi vormen het stadsbeeld van Barcelona.

Zelf houd ik ervan om zo veel mogelijk cultuur op te snuiven en bijzondere plekken te bezoeken. Dit kan ideaal in Barcelona, je kan je makkelijk verplaatsen binnen Barcelona tussen de verschillende trekpleisters. Gebruik maken van dure taxi’s is dus niet nodig!

Wat mij het meeste is bijgebleven zijn de Sagrada Familia en Park Guell. Sagrada Familia is een belevenis om te zien hoe de zon door de glas-in-lood ramen valt en mooie kleurcombinaties maakt. In iedere hoek een andere kleur gebaseerd op de aarde en zijn eigenschappen. Een aanrader voor de reisfotografen onder ons, die kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast hebben wij een extra kaartje voor de lift naar boven gekocht om vanaf boven uitzicht te hebben over Barcelona en nog meer te weten te komen over de Sagrada Familia. Wat wij natuurlijk niet wisten is dat je dan wel zelf met de trap terug naar beneden moet en op verschillende punten je buitenlangs op 40 meter hoogte moet lopen om weer beneden te komen (minder geslaagd als je hoogte vrees hebt!).

Park Guell is een heerlijke omgeving om rustig door heen te wandelen en al het moois te aanschouwen. Je waant je in een Gaudi wereld. Neem er rustig de tijd voor en geniet van de verkoeling die het kan bieden op hete dagen. Het is echt een klein paradijs op aarde.

We hebben gehoord over een restaurant van Gaudi, je dineert dan als het ware in een kunstwerk. Wij hebben dit helaas niet kunnen doen maar het schijnt een echte aanrader te zijn. Ben jij ook al eens in Barcelona geweest en zijn er nog meer plekken die we echt moeten zien? laat het ons weten!