Dag trip Blue Mountains

Na 6 maanden in Sydney te hebben gewoond was ik tot in de laatste week nog niet in de buurt van Blue Mountains geweest. Achteraf realiseer ik mij wat ik 6 maanden heb gemist. Gelukkig hebben we in de laatste week een hele dag lekker in deze bergen doorgebracht.

De Blue Mountains zijn makkelijk zelf met openbaar vervoer te bereiken en ieder uur gaat er een trein helemaal naar Katoomba. Dit ritje duurt ongeveer 2 uur en kost maar $ 4,50 mits je een Opal kaart hebt. Dan is het even overstappen in de bus en je komt vanzelf uit bij de Blue Mountains en een geweldig uitkijk punt genaamd: De 3 zusters.

De 3 zusters komt voor uit een oud verhaal van de Aboriginals. Er waren volgens hen 3 zussen die allemaal verliefd waren op 3 verschillende mannen van een andere stam. Echter was het voor hun verboden met deze mannen samen te zijn. Voor hun eigen veiligheid heeft een wijze man de 3 zussen omgetoverd tot deze rots formatie als bescherming. Jammer genoeg is de wijze man daarna in een strijd overleden waardoor de 3 zussen tot op de dag van vandaag nog steeds staan als 3 rotsen.

Vanaf de 3 zusters heb je de mogelijkheid om verschillende wandelroutes te doen. Wij kozen ervoor om eerst naar de 3 zusters te lopen en daarna door naar Leura. Tijdens de wandeling zien we ontzettend veel uitkijkpunten. Onderweg besluiten we om een Geocach te zoeken en hier onze Australië travelbug achter te laten. Als je hem wil volgen check hier. Nu is het afwachten of wij eerder thuis komen of onze travelbug.

Na een heerlijk en mooie wandeling van ongeveer 3 uur kwamen we aan in Leura. Dit is een leuk schattig dorpje met één hoofdstraat met veel kleine leuke winkeltjes en een goede lunchrooms. Die overigens allemaal sluiten om 4 dus ga niet voor een late lunch! Na wat rondlopen zijn we teruggelopen naar het treinstation om weer 2 uur terug te reizen naar Sydney.

Wil jij meer weten over de Blue Mountains check dan hier de website.