De glorie van Bondi Beach

Hoeveel stranden zijn er die een eigen reality serie hebben? Juist, maar één: Bondi Beach. Een aantal jaar hebben wij op Net 5 kunnen bewonderen hoe Aussie hunks de naïeve toerist redt van verdrinkingen en zonnesteken. Menig vrouw weet nu over welk programma ik het heb; Bondi Rescue.

IMG_0560

 

Nadat menigeen ons vroeg hoe Bondi Beach is, schijnbaar is het dat enige waar onze vrienden aan denken bij Australië. Zijn we toch maar eens een bezoekje gaan brengen aan dit befaamde strand en nog wel op Caspers verjaardag. Zoals televisie veel groter laat lijken geldt dit ook voor Bondi Beach. Wat gelijk opvalt is dat er vrij weinig Australiërs te vinden zijn rondom dit strand. Het had net zo goed Mallorca kunnen zijn, dit mag uiteraard de pret niet drukken.

 

IMG_0604

Wij zijn ondertussen verwend geraakt door de Aussie zon dus gaan voor minder dan 25 graden niet in ons zwemkleding op het strand liggen. Maar zoals je op de foto kan zien is zijn de Bondi-zonaanbidders het niet met ons eens en was het behoorlijk druk. Wij hebben snel dan ook het zand ingeruild voor wandeling langs de kust. Deze wandeling geeft mooie uitzichten op de zee. Casper heeft dus even moeten wachten terwijl ik probeerde de zee vast te leggen. Helaas heb ik zelf met de zoom lens in de verre verte niet die knappe lifeguards kunnen vinden.

 

IMG_0564Rondom het strand is verder niet veel meer te vinden. Alle strandtentjes hebben hun beste tijd gehad en wachten tevergeefs op hun verdiende verfbeurt. Echter, is er een licht aan de horizon want Bondi heeft iets waar Scheveningen niet aan tippen; een chocolade bar! Oke, het personeel heeft er niet veel zin en het meubilair stamt uit de tijd dat Bondi Rescue werd opgenomen. Maar ze hebben chocolade in alle varianten, inclusief een fondue (natuurlijk). Er is gewoon niks beter dan naar de zee kijken, in de zon, terwijl je marshmallows in chocolade dipt. En hiermee heeft Bondi toch nog voor een moment zijn oude glorie hersteld.