Ik ben een enorme chaoot, met een concentratiespanne van vrijwel nul. En dat terwijl ik best wel van structuur houd. Daarom maak ik lijstjes, véél lijstjes, om mijzelf keer op keer te herinneren aan wat ik eigenlijk aan het doen was. Hierdoor heb ik ook een beetje een liefde/haat relatie ontwikkeld met lijstjes maar voor het lijstje waar ik je over ga vertellen heb ik niks anders dan liefde. Bij dit lijstje is de activiteit zelfs nog leuker dan het afvinken ervan: De 10 mooiste plekken van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Een groot aantal hiervan hopen we te kunnen afstrepen tijdens onze aankomende wereldreis. Hoeveel kan jij er al afvinken?

 • Victoria Falls, De Victoria watervallen liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Ze worden gerekend tot de spectaculairste watervallen ter wereld.

  Victoria_Falls_2012 1

  Victoria Falls

 • Iguazu National Park, Dit park ligt in Argentinië en wordt omringd door subtropische wouden. In dit park zijn 275 watervallen samen de Iguazu Falls genoemd.

  Iguazu National Park

  Iguazu National Park

 • Great Barrier Reef, Dit koraalrif in Australië is het grootste rifsysteem ter wereld en huisvest ontelbare soorten vissen, koraal en weekdieren.

  Great Barrier Reef

  Great Barrier Reef

 • Yellowstone National Park, Het Yellowstone National Park is misschien wel een van de bekendste plekken van de Wereld Erfgoed lijst en helaas geen bestemming tijdens onze reis.

  Yellowstone National Park

  Yellowstone National Park

 • Ha Long Bay, Deze bestemming in Vietnam is de populairste in de Quáng Ninh provincie en bestaat uit 1.600 eilanden waarvan de meeste bestaan uit kalksteen.

  Ha Long Bay

  Ha Long Bay

 • Borobudur Tempel, Deze boeddhistische tempel in Indonesië stamt uit de achtste en negende eeuw. Niet in ons wereldreisplan maar ik kan wel uit eigen ervaring zeggen; meer dan de moeite waard!

  Borobudur Tempel

  Borobudur Tempel

 • Machu Picchu, In Peru ligt dit unieke bewijs van het Inca imperium uit de 15e Deze geweldige plek heeft mij altijd gefascineerd, zoveel dat ik vanaf mijn 15 al zeg ik op deze berg ten huwelijk gevraagd wil worden.

  Machu Picchu

  Machu Picchu

 • De Chinese muur, De Chinese muur staat beschreven als het meest ambitieuze project uit de geschiedenis. Het bestaat als sinds 220 v.Ch. en was pas in de 17e eeuw klaar.

  De Chinese muur

  De Chinese muur

 • Singelgracht, Ja, zelfs ons eigen landje komt voor in de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De grachten zijn gebouwd in de 16e en 17e eeuw en staan sinds 2010 op de lijst.

  Singelgracht

  Singelgracht

 • Angkor, Angkor In Cambodja is een archeologisch gebied van het Khmer Rijk van de 9e tot de 15e

  Angkor

  Angkor