Toscane is een geweldige vakantie bestemming als je het mij vraagt. Je hebt er grote steden met veel cultuur en op warme dagen kan je lekker het strand opzoeken. Of als je niet van zanderige billen houdt, een leuk waterpretpark!

Het lijkt of ik mij bij elk bezoek weer nóg iets kleiner voel naast dit immense bouwwerk.

Zelf ben ik er al meerdere malen geweest en ga er nog steeds met veel plezier naar toe. Mijn lievelingsstad in Toscane is Florence, Vanwege zijn vele bezienswaardigheden. De mooiste en meest bekende trekpleister is hier natuurlijk de Santa Maria del Fiore, ook bekend als Duomo (dom). Dit is zeker een bezoekje waard voor de kunstliefhebbers en geschiedenisfanaten. Het lijkt of ik mij bij elk bezoek weer nóg iets kleiner voel naast dit immense bouwwerk. Een goede tweede favoriet is de Dan de Ponte Vecchio (oude brug), erg leuk om overheen te lopen en te genieten van het uitzicht. Deze brug is echt one of a kind.

5201147633_b299e6e00a_o

Santa Maria del Fiore, ook bekend als Duomo (dom)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chille in Lucca

We houden bij Travel Addicts ervan om naast de trekpleisters ook minder bekende plekjes op te zoeken. Deze nog onontdekte plekken  zorgen vaak voor een aangenaam rustmomentje tussen de drukke trekpleisters door. Een z’n plekje is Lucca. Dit is een leuk havenstadje dat sinds 180 v. Chr omringd is met een stadsmuur. Dit is het ideale chillplekje om een lekker te wandelen of een leuke stadstour te maken. Daarnaast kan je hier heerlijk eten aan het water.

 

De laatste plek welke niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Toscane is Siena. Dit is een belangrijke toeristenattractie voor Italië. Door het middeleeuwse stadcentrum met de kathedraal van Siena (Duomo do Siena) en het schelpvormige stadsplein (Piazza del Campo). Gaan ieder jaar vele toeristen hiernaar toe om zich te wanen in de Romeinse tijd.

Siena

Siene van boven af is het schelpvormige plein goed te zien!

Florence_bridges    Florence    P1070229    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben jij zelf ook al eens in Toscane geweest of ga je nog? Laat ons weten wat je er van vind!