Gran Canaria: wat maakt dit (vakantie)eiland zo uniek?

Als je aan Gran Canaria denkt, denk je misschien gelijk aan zon, zee, overvolle stranden en massatoerisme. Maar neem het van mij aan: dat is een beeld wat de touroperators ons graag verkopen. Ik bracht de afgelopen 3 jaar namelijk door op dit magische eiland. En daarom wil ik je graag een andere kant laten zien! Gran Canaria heeft zoveel meer te bieden. Het is een uniek eiland. En waarom dat zo is, lees je hier!

1. Aangenaam klimaat

Gran Canaria heeft een zeer aangenaam klimaat, 12 maanden lang. De temperatuur is altijd gelijkmatig, met uitzondering van de zomer. Dan kan het wat warmer dan gebruikelijk worden. En door deze fijne weersomstandigheden maakt het eigenlijk niet uit wanneer je hier op vakantie gaat. Hartje winter of midden in de zomer, het is hier altijd fijn.

2. Adembenemende natuur

Ze noemen Gran Canaria ook wel een minicontinent. Dit heeft onder andere te maken met de grote diversiteit aan landschappen en natuur. Zo vind je aan de zuidkust de duinen van Maspalomas, die veel gelijkenissen hebben met de Sahara woestijn. Ga je naar de bergen in het Noorden? Dan waan je je eerder in de Alpen. En wie de moeite neemt een dagje landinwaarts te gaan, vind magische bergen die meer doen denken aan de Grand Canyon.

3. Mooie (verscholen) stranden

Gran Canaria heeft een goede 60 km aan stranden, verspreid over 236 km kustlijn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om aan de typische, toeristische stranden te blijven hangen, maar wie weg trekt van de massa wordt beloond met de mooiste (verscholen) stranden waar je slechts enkele local tegenkomt!


4. Alternatief toerisme

Niet zo’n fan van massatoerisme? Dan is Gran Canaria de ideale bestemming voor jou! Op Gran Canaria is het voor de massatoeristen vooral te doen in Playa del Inglés, Maspalomas en Puerto Rico, ofwel: de zuidkust en een klein deel van de westkust. Alle overige gebieden en dorpjes zijn veel minder in trek. Wat dacht je van kamperen onder de sterren in de bergen? Of een grotwoning als accommodatie?

5. Ideaal voor een doe-vakantie

Tenslotte: Gran Canaria is het ideale (vakantie)eiland voor een doe-vakantie! Neem een huurauto en om het imposante berglandschap te verkennen, pak de fiets om de routes van Alberto Contador te rijden, ga een dagje (wind)surfen, sla een balletje op de golfbaan, bezoek een grotwoning óf ga een dagje cultuur snuiven in Las Palmas.

Kortom, Gran Canaria is een uniek eiland en biedt voor ieder wat wils! Wanneer ga jij Gran Canaria ontdekken?