Living in Londen

Het afgelopen half jaar ben ik (Marloes) voor mijn studie naar Londen verhuisd. Hier ben ik natuurlijk niet alleen met school bezig geweest, maar heb ik ook super veel leuke dingen gedaan en mensen ontmoet. Met een blogreeks wil ik jullie een kijkje geven in mijn favoriete plekjes in Londen.

Greenwich

Laten we beginnen met Greenwich, ik woonde hier op loopafstand vandaan en ben hier op dagen met mooi weer vaak heengegaan. Bills GreenwichGreenwich staat voornamelijk bekend voor het observatorium en de tijdslijn, maar er is nog veel meer dan dat!

Je kan het zien als een klein ‘’dorpje’’ in Londen. Het heeft allemaal bijzondere winkeltjes die zeker de moeite waard zijn om even te bekijken. Daarnaast heb je ook Greenwich market een erg gezellig plek met allemaal kleine tentjes die hun eigen producten maken en verkopen.

Voor een lekker ontbijtje moet je gewoonweg naar Bills, van een full English breakfast tot pannenkoeken met vers fruit. Alles wat je hartje begeert staat op de menukaart. Ook zitten er in Greenwich erg goede Fish and Chips tentjes, dus voor Engels eten zit je er goed!

Universiteit

Greenwich heeft een oude universiteit, het is alleen al de moeite waard om over het terrein te lopen en de gebouwen te bewonderen. Naast de campus ligt Greenwich park, een heel groot (voor Londense begrippen) park. Veel groen en op mooie zomerse dagen gezellig druk. Mensen zijn aan het BBQ’en, de hond uitlaten en zomerse spelletjes aan het spelen. Vanuit het park kan je naar boven lopen (de ‘’berg’’ op) vanuit daar heb je een adembenemend uitzicht over Canary Warf en het hele park.

Maar naast al dit geweldigs heeft het ook nog een gaaf museum te bieden! Het Maritiem museum bevindt zich in een supermooi gebouw. Het is een klein (en gratis) museum, wat zich helemaal heeft gericht op de Engelse scheepsvaart. Leuk om te bezichtigen als je tijd hebt en in de buurt bent!

Om vanuit Greenwich weer in het centrum van Londen te komen, kan je gemakkelijk met je Oyster card (aan te vragen bij elk station) met de boot over de Theems gaan. Een leuke ervaring en de uitzichten zijn zeker beter dan als je met de underground reist.

Al met al heb ik in Greenwich veel tijd doorgebracht om te ‘’ontsnappen’’ aan de Londense drukte.

Ben jij er al geweest?