Huizen jacht – Sydney

Zoals iedereen natuurlijk al weet zijn we een paar weken geleden al het regenachtige kikkerlandje ontvlucht. Wij zijn de zomer achternagegaan en zitten iets iets meer dan 16.000 kilometer verder op in Sydney, Australië. We zijn ongeveer 13 weken geleden aangekomen en zijn van plan hier 7 maanden blijven. Voor 7 maanden een hotel of hostel zagen we niet zo zitten dus hebben we besloten om op zoek te gaan naar een appartement voor 6 maanden. Tegenwoordig zijn er veel mensen die voor een aantal maanden willen proeven van het leven in Australië. Daarom vertellen wij hier graag hoe wij onze huisvesting gevonden hebben.

De zoektocht naar de ware…

Voordat we naar Sydney vertrokken hebben we ons huiswerk gedaan door contact op te nemen zijn aangekomen hebben we online al heel veel research gedaan over verschillende wijken en de mogelijkheden van huren. Voor ons was het belangrijk dat we een woning in de buurt van een station zouden hebben en het liefst zo dicht mogelijk bij het centrum. Met deze informatie zijn we op verschillende website gaan speuren naar leuke woningen. Alles wat binnen ons budget viel (maximaal $ 400 per week) en er enigszins goed uitzag hebben we opgeslagen. Na 2 dagen te hebben gezocht zijn we verschillende makelaars gaan aangeschreven over de woningen. Met als doel 3 afspraken te maken op onze 2de dag in Sydney. En met resultaat. Voor 1 woning hadden we een afspraak om 2 uur en voor de ander zouden we in de ochtend even bellen voor een afspraak diezelfde dag. Die maandag hebben we gebeld met de makelaar om een afspraak te maken echter zou het appartement al verhuurd zijn. Aangezien Renate en ik dat appartement juist de beste vonden heeft Renate nog even doorgevraagd en hebben we afgesproken dat ze ons nog zouden terugbellen.

Op naar de eerste bezichtiging. Het is een leuke wijk, vlak bij het centrum en goed te bereiken met de bus. De woning zelf was wat oud en uitgeleefd maar alles zat erin. Dit was niet echte niet de woning voor ons.

Na terug gekeerd te zijn naar het centrum belde de andere makelaar. Als we nog interesse hadden konden we komen kijken. Dus direct door naar de volgende woning. Eenmaal aangekomen bij het station (Milsons point) zagen we voor het eerst de Harbour Bridge en het Operahuis wat een geweldig beeld. Niet veel verder op zat het appartement.

De wijk is geweldig de locatie is 3 minuten van het station en 15 minuten vanaf het Operahuis. Dat begint al goed. Na binnen in de woning te zijn geweest wisten we het zeker hier willen wij graag 6 maanden wonen. Na wat onderhandelen met de makelaar zijn we eruit gekomen en hebben we nog diezelfde dag het contract getekend!

We wonen er nu net iets meer dan 2 weken en voelen ons helemaal op ons gemak. Een heerlijk appartement dat overal dichtbij zit en er goed verzorgt uitziet.

Wat wil je nog meer….