Laatste keer naar Manly

Iedereen die ons volgt weet ondertussen dat wij elke zonnige aangelegenheid aangrijpen om naar  Manly te gaan. Onze laatste week in Sydney is aangebroken en hebben een extra reisbuddy voor de komende weken. Het is zijn eerste keer in Australië. Al met al een goed reden om Manly een laatste keer een bezoekje te brengen.

Wandelend naar de ferry genieten we van het zeebriesje door onze haren en een uitzicht dat je na 80 jaar nog niet moe kan zijn. In Manly is onze eerste stop de 4 Pines brouwerij. Een kleine brouwerij die tegenover de ferryterminal ligt. Na onze eerste pint (ja voor 12 uur s ‘ochtend) krijgen we een rondleiden door de brouwerij met uitleg over de biergeschiedenis van Australië. In Australië zijn speciaal bieren pas in opkomst sinds de laatste jaren. Daarvoor waren er alleen maar  grote brouwerijen zoals Heineken die bier verkochten in Australië. Veel Australiërs drinken dan ook altijd hetzelfde bier en special bier is iets voor de jongere generatie. Ondanks dat het nog vrij nieuw is, zijn er alleen in Sydney ondertussen al 15 brouwerijen die speciaalbier brouwen. Deze zijn vaak niet ouder dan 3 of 4 jaar. Samen hebben zij de visie om vernieuwing in de bierwereld te brengen doormiddel van heerlijke nieuwe brouwsels. Het meest speciale bier dat 4 Pines gebrouwd heeft is Snikker bier (ja, snikker de chocolade). Na de rondleiding zijn we nog niet klaar, we moeten natuurlijk alles even proeven. Met 15 verschillende bieren voor ons gaan we aan de slag. Van licht zomerbier tot donker dat bijna naar koffie smaakt. Een uurtje laten zijn we door de biertjes heen. We besluiten dat wellicht een lunch (vergezeld met een biertje) geen slecht idee is. Hierna huren fietsen om nog een laatste keer naar North Head te fietsen. Voor mij (Casper) niet de eerste keer voor Renate en Perry wel. Voor Renate en mij is het lang geleden dat we dronken op de fiets hebben gezeten en moeten dan ook last minute uitwijken voor menig auto. Ondanks dat ik er al eerder ben geweest blijft het een geweldig uitzicht over de stad en zee.

Na even te hebben uitgerust/ ontnuchteren en genieten van het geweldige uitzicht gaan we weer rustig terug naar Manly. Nog even langs het stand, klein stukje de zee in en door naar huis. Natuurlijk met de ferry tijdens zonsondergang.