Lesotho ontdekken

Lesotho is helemaal omringd door Zuid-Afrika en heeft toch maar 1 ingang en uitgang. Voor ons niet echt handig aangezien deze volledig aan de andere kant van Lesotho is. Dit betekent opnieuw een hele dag in de auto doorrijden om op tijd op onze locatie aan te komen in Malealea.

Zodra we Lesotho binnen komen, rijden we door de hoofdstad heen. Je merkt aan alles dat het echt klein is in verhouding tot grote steden in Zuid-Afrika. Ook is er veel meer afval op straat en ga je wel wat verder terug in de tijd.

De poorten van het paradijs

Al rijdend naar Malealea komen we meerdere keren stil te staan vanwege een schapen of koeien herder die de weg moet oversteken. Altijd leuk om te zien maar na 4 keer ben je er wel klaar mee. Volgens onze navigatie moeten we nog een behoorlijk lange tijd rijden in Lesotho. Dit hoewel de kilometers helemaal niet zo veel meer zijn. Online had ik al wel gelezen dat de weg naar de ‘’Poorten van het paradijs’’ zoals de overgang naar onze campingplaats wordt genoemd niet verhard zijn. Gelukkig merken we onderweg wel dat er een extra stuk is geasfalteerd. Helaas nog niet de hele weg. Het laatste stuk gaan we dus met onze Kia Picanto een zandweg op die er niet al te best uit ziet.

Lesotho ontdekken

Na ongeveer 10 minuten komen we boven aan bij de ‘’Poorten van het Paradijs’’. Een geweldig uitzicht over de vallei en het dorpje Malealea maken al het rijden goed. Dit is echt een beeldschoon uitzicht!

Langzaam rijden we door de poort heen naar beneden richting het dorp. De weg wordt er niet beter op, maar de natuur blijft me verbazen. Iedere keer weer een ander beeld.

Malealea

Na een lange dag zijn we aangekomen in Malealea. Hier is niet veel, het dorp bestaat uit 1 winkeltje met basisproducten. Gelukkig kan je in de avond heerlijk eten bij het campingterrein. Voor de ochtend en middag hebben we van tevoren brood en wat houdbare producten meegenomen.

Nadat we onze tent hebben opgezet krijgen we te horen van de lokale mensen dat het al heel lang niet heeft geregend en dat die wolken zo weg trekken. Men heeft al 3 maanden droogte en hoopt op een goede regenbui. Zoals je al kan verwachten duurde dit niet lang.

Ons arme tentje van 8 euro…. Als hij het maar overleefd!

Terwijl we dit horen en een Cider drinken begint de regen te komen en niet zo een beetje. Na 5 minuten komen er hagelstenen naar beneden zo groot als Cherrytomaatjes. Ons arme tentje van 8 euro…. Als hij het maar overleefd!

Het duurde misschien maar 45 minuten maar onze tent is doorweekt. Gelukkig trekken de wolken direct weg en kunnen we onze spullen binnen in de kroeg laten drogen. De tent heeft het wel gehouden maar de ventilatie roosters waren open. Een goede start aan ons avontuur in Lesotho.

Volgende keer meer over Lesotho.