Leven in Australië

Voor iedereen die mij kent is dit niet nieuw, ik loop graag zoveel mogelijk op slippers. Er is volgens mij niks beters dan altijd op slippers overal heen te kunnen. Leven in Australië zou dan natuurlijk een van de beste plekken op de wereld zijn om dit bijna het hele jaar door te doen (afhankelijk van de plek). 

Veel mensen vragen hoe het is en of het hier heel erg anders is. Natuurlijk is het niet hetzelfde als in Nederland. Ik kan vaak op slippers lopen en heb nog maar 1 keer een lange broek aan gehad! Kan het veel beter? Maar er zijn natuurlijk meer verschillen in het leven hier en in Nederland. Onderstaand sommen we er een aantal voor je op.

Geldaustralische-dollar

In Australië is het heel erg normaal om wekelijks uitbetaald te krijgen. Ook betaal je bijna alles wekelijks. Voor ons nu wel echt even wennen. Wij hebben wel het voordeel dat we maandelijks gewend zijn en dat dit nu meer een soort van extra luxe. 

Beleefdheid

De mensen zijn hier zeer beleefd en zeggen voor alles bedankt. Voor mij is dat best wel even wennen. Ik ben het niet gewend om echt bij alles wat je vraagt alsjeblieft te zeggen. Oftewel goede heropvoeding die ik hier krijg. Het is in Australië ook veel gebruikelijker om altijd te hoe het met iemand gaat en met totaal vreemden te praten over vanalles van werk tot kinderen. 

Extreem vroeg opstaanIMG_0420

In Nederland verzetten wij de klok. Dat is voor ons precies goed. Hier doen ze dat ook wel maar eigenlijk is het te weinig. Men begint hier vaak met werken tussen 6 en 7 in de ochtend. Wat toch wel wat vroeger is dan in Nederland. Wel geeft het als voordeel dat ook iedereen vrij vroeg thuis is. Ik ben zelf altijd rond 4 uur weer thuis van werk en heb dan nog even de tijd om wat dingen te regelen of om  gewoon te genieten van het strand. Jammer genoeg ben ik niet echt een ochtendmens waardoor het vroeg opstaan me nog niet geweldig afgaat maar dat komt vanzelf wel! 

Dit zijn voor mij de tot nu toe meest opvallende verschillen tussen Nederland en Australië!