Living in London (Strawberry tours)

Wat is de beste manier om de stad te verkennen en nieuwe mensen te leren kennen, juist! Een free walking tour. Voor wie het concept nog niet kent, het is een sight seeing tour (te voet) waarbij meestal een student je rondleidt en allemaal informatie geeft. Deze tour is gratis, wel wordt er gevraagd voor een bedrag aan het einde van te tour. Dit is een bedrag wat jij de tour waard vond, of kan missen.

Zoeken!

Via Google heb ik wat rondgezocht naar free walking tours in Londen en ik kwam uit bij Strawberry tours. Strawberry tour guides zijn te herkennen aan hun aardbeien paraplu. Bij Strawberry tours hebben ze negen verschillende free walking tours in Londen en twee verschillende pub crawls. De site zag er veel belovend uit, dus stelde ik het voor aan andere Nederlanders die op hetzelfde moment als ik in Londen verbleven. We hadden afgesproken om een tour te volgen.

Eerste Tour

Die eerste tour beviel mij en de anderen zo goed, dat we afgesproken hadden om alle tours te doen. So we did! Door weer en wind is het ons uiteindelijk gelukt om alle tours te doen.

Alle tours zijn superleuk om te volgen! De tour guide (nog nooit dezelfde gehad) had altijd humor en veel zelfspot. Je kon ze alles vragen en waren oprecht geïnteresseerd in hetgeen wat ze vertelde over ‘’hun stad’’.

Als je maar kort in Londen bent en nog niet de sight seeing sites (Big Ben, Westminster Abbey, etc.) hebt gezien zou ik aanraden om voor een tour te kiezen, gewoon omdat je het gezien moet hebben! Wil je echter wat meer bijzondere weetjes over de stad, dan zou ik je aanraden om te kiezen voor de wat ‘’alternatieve’’ tours (Harry Potter, Jack the Ripper, etc.).

Pub Crawl

Het uitgaansleven in Londen is immens, maar ook (voor een arme student) erg prijzig. Een pub crawl is dan een goede oplossing! Als je aan het einde van een free walking tour een kaartje koopt voor de pub crawl (bij de tour guide) is deze goedkoper dan online. Je kan dan elke pub/club gratis in en krijgt een gratis welkomstdrankje. Ook zijn er speciale acties waardoor je dus nog meer korting krijgt op je favoriete booze.

Deze tours zijn (naar mijn mening) de beste manier om Londen te leren kennen!