Ilha Grande,  ik ben er verliefd op. Een geweldig eiland op ongeveer 150 km ten zuiden van Rio de Janeiro. 

Het magische Ilha Grande in Brazilië

Vanuit Rio kan je eenvoudig met de bus naar Agnra dos Reis en vanuit hier door met verschillende boten naar Ilha Grande. Op het eiland zijn tal van mooie oude hotels en jongeren hostels te vinden tegen een goede prijs. Ilha Grande heeft maar aan 1 kant van het eiland een kleine haven en dorpje. Aan de andere kant van het eiland ligt de oude gevangenis waar je naar toe kunt wandelen. De gevangenis heeft lange tijd gediend voor de grootste criminelen van Brazilië maar is nu al bijna 20 jaar gesloten en totaal vervallen. Hierdoor heeft het eiland veel van zijn mooie natuur en charmes behouden.

Vanuit het dorp kan je in een leuke wandeling van ongeveer 3 uur naar de gevangenis maken om vervolgens al het zweet er weer af te spoelen in de zee. Ilha Grande heeft verschillende stranden, de ene nog witter als de ander, met kleine barretjes waar je kan genieten van een opengeslagen kokosnoot (heerlijk verfrissend na een lange wandeling).  Daarnaast kent het eiland geen auto’s, je kan dus alleen te voet of per boot rond het eiland. Als je na een lange dag wandelen geen zin meer hebt om terug te lopen vraag dan aan een lokale visser om mee terug te varen.

Ilha Grande,  ik ben er verliefd op.

Naast het wandelen naar de gevangenis zijn er nog tal van andere wandelroutes uitgezet door de jungle waar de aapjes hoog in de bomen over je heen springen en je van strand naar strand loopt. Wel is het eiland in de afgelopen jaren erg populair geworden, houdt daar dus rekening mee zodat je vooraf boekt in het hoogseizoen. Ga je buiten het hoogseizoen? Maak je dan niet druk en is altijd wel slaapplaats en vaak zelf in overvloed.