Manly North Head walk.

Manly is voor vele waarschijnlijk wel bekend vanwege de waanzinnig mooie ferry tocht. Manly bied naast die ferry toch nog veel meer moois zoals verschillende stranden en geweldige uitzichten.

 

North Head walk

De North Head walk is een behoorlijke wandeling maar zeker de moeite waard. Na aankomst bij Manly haven kom je direct uit bij het toeristencentrum waar je alle informatie kan krijgen die je nodig hebt voor een leuke wandeling. Zelf heb ik gekozen voor de lange route. Dit is ongeveer 10 km en je doet er ongeveer 4 uur over met wat tijd voor foto’s. Zelf heb ik er wel wat langer over gedaan.

Eerst door het centrum langs alle winkels, bars en pubs en niet te vergeten Ben & Jerry’s. Dan heerlijk een stuk langs het strand met geweldig uitzicht. Na het laatste strandje ga loop je een klein stukje door het bos omhoog naar een klein houten bruggetje dat je leidt naar verschillende uitzicht punten. Door naar de start van de hike. Het eerste stuk gaat vrij rustig goed te volgen pad en met genoeg ruimte om te wandelen. Tot dat je bij het oude fort komt. Hier ga je door een klein deurtje van de oude muur die in de begin jaren van 1910 Sydney moest beschermen. Op dit stuk kom je naar de oude muur ook verschillen punten tegen waar kanononen geplaatst stonden en waar de vuurwapen opslag was. Vanuit hier loop je naar de later barakken van het leger waar men tot 1998 gevestigd was. Nu allemaal omgebouwd naar bedrijfsunits (Mocht je interesse hebben er stond er nog een te huur!). Verder weinig te zien maar wel ideaal want er zijn nog schone toiletten beschikbaar.

Door naar de Memorial walk. Een geweldig mooi pad gemaakt om 5 verschillende gedenkplekken met elkaar te verbinden. Dit is speciaal aangelegd om alle mannen en vrouwen te gedenken die Sydney tijdens oorlog en vrede hebben beschermd. De 5 verschillende gedenkplekken zijn allemaal gelinkt aan een speciale tijd of oorlog uit de geschiedenis van Australië (Meer weten check de website hier).

Op naar het mooiste uitkijk punt Fairfax. Fairfax bied verschillende uitkijk punten over de stad en verschillen havens die Sydney heeft. Er zijn ongeveer 6 verschillende punten met allemaal andere uitzichten en probeer te komen op een heldere dag dan kan je de Sydney Harbour Bridge zien liggen. Na genoten te hebben van de mooie uitzichten is het tijd om terug te gaan naar Manly maar niet getreurd. Op de weg terug kan je nog langs een heerlijk klein en afgelegen strand om lekker af te koelen voor je terug gaat met de ferry.

Zelf ook deze hike gedaan? Laat het ons weten we zijn benieuwd naar je verhaal.