Plymouth is niet een stad die voor de hand ligt om te bezoeken, maar wanneer één van ons twee op stage is komt de ander met veel plezier langs! Hieronder hebben wij de highlight van ons weekend beschreven. Enjoy!

City center

Plymouth is een levende stad met veel studenten. Er worden veel activiteiten georganiseerd, dus voor vertrek kijk waar er iets te doen is. De winkels zijn echt niet heel bijzonder, alle standaard Engelse winkelketens zijn aanwezig. Dit is geen must see, maar het is wel leuk om er even door heen te slenteren.

Plymouth Hoeplymouth hoe

Dit is de must see van Plymouth. Alle afbeeldingen die online van Plymouth te vinden zijn, zijn hier genomen. De idyllische vuurtoren is het middelpunt van belangstelling. In zomer maanden vertoeven veel mensen hier om te relaxen en te barbecueën. Hier is tevens het buitenzwembad van Plymouth te vinden. Deze grenst aan de zee en is gevuld met zeewater.

 Mount Edgecumbe

Het is zeker de moeite waard om een boottochtje te plannen naar Mount Edgecumbe. Op dit eiland zijn verschillende tuinen te bezichtigen en heb je een heel mooi uitzicht over Plymouth. Tevens is er een kasteel dat bezichtigd kan worden, van buiten erg imposant, de binnenkant hebben wij niet bezocht. Op dit eiland is veel natuur en kan je verschillende wandelroutes volgen. Ons advies is dus om niet op slippers hier naartoe te gaan. Goede schoenen en een camera zijn een must.

Food

Plymouth heeft niet heel veel eetgelegenheden, maar wij hebben een paar leuke plekjes ontdekt. Houd je van de Caribische keuken dan ben je bij Turtle Bay op het juiste adres. Hier hebben ze een gevarieerde kaart met voor ieder wat wils. Het personeel is erg vriendelijk en er hangt een relaxte sfeer.

Ben je nou niet zo een fan van Caribische eten, dan raden wij aan om naar Harbour Side Fish & Chips. Zoals de naam al zegt serveren ze hier Fish & Chips. Deze is uitgeroepen tot de beste van Plymouth.

Voor een unieke afternoon tea kan je terecht bij The Flower Cafe. Hier serveren ze de ‘’Unicorn afternoon tea’’. Erg leuk voor kleine kinderen en zeker Instagram waardig. Een bijzondere ervaring die je van je bucketlist kan afstrepen. 

Gin museum

Voor alle mensen boven de 18 is het gin museum een leuke manier om het thuisfront mede te delen dat je op vakantie ook een museum hebt bezocht. Een win-winsituatie dus! Reserveer op tijd, op de dag zelf naar binnen lopen is geen optie. Alle tijdstippen zijn dan uitverkocht. De enige manier om het museum in te komen is namelijk via een tour. Het kost 7 pond en na afloop kan je een gin-tonic drinken of een complementary mini gin flesje meenemen.

Heeft iemand Plymouth ook bezocht, deel je ervaring!