Paardrijden in Lesotho

Ik ben zal maar meteen met de deur in huis vallen. Paardrijden is niet echt mijn ding. Dat wil niet zeggen dat ik het niet probeer en zal blijven proberen. Maar ik en paarden is geen succesvolle combinatie tot nu toe. Ondanks dat hoorde ik dat de rit op een paard in Lesotho echt geweldig mooi zou zijn.

Na wat overtuigende woorden van Renate en de instructeur zijn we op pad gegaan.

Malealea

Wat leuk is om te weten is dat Malealea een heel klein dorpje is en voornamelijk bestaat uit boeren. Hoe kom je dan in Malealea uit? Dat is een goede vraag! In het dropje zit aan het einde van de hoofdstraat een soort van camping en huisjes complex dat wordt gerund door vrijwilligers. Het heeft een mooie ligging, vlak bij de vallei en geeft een echt beeld van het leven in Lesotho.

Doordat het zo afgelegen is en wordt gerund door vrijwilligers zijn er veel dorpsbewoners die profiteren van deze plek. Zo ook de eigenaren van de paarden. De paarden behoren niet tot ons verblijf en worden van tevoren bij verschillende boeren opgehaald. De meeste paarden zijn dan ook niet zo gewend aan een zadel en al helemaal niet aan teugels. Dit maakt de uitdaging voor mij nog groter!

Na een korte instructie van onze gids vertrokken we. Ik kan niet anders zeggen dan dat het me aardig af ging het eerste half uur. Mijn paard luisterde netjes, was rustig en liep goed door. Ik kreeg het gevoel dat mijn relatie met paarden misschien ooit nog eens goed zou komen. Helaas was dat te euforisch.

Na 30 minuten vloog ik dan toch echt door de lucht… zo van mijn paard af!

Mijn GoPro kwam net iets te dichtbij of juist net in het paard zijn zicht en dat liet hem heel erg schrikken. Na een harde sprint en wat geklungel van mij vloog ik door de lucht…

Niks ergs verder alleen opnieuw een leuk verhaal voor thuis en nogmaals een bevestiging dat ik niet kan paardrijden. Oh en als je me niet gelooft ik heb alles gefilmd met de GoPro. Dus geniet van deze leuke beelden!

Kan jij wel goed paardrijden of zijn er meer mensen zoals mij?