Reisplan

Als je lang(er) op reis gaat is waarschijnlijk “waar gaan jullie heen” de meest gestelde vraag na “wat vind je moeder ervan?” Vandaar dat ik dat hier nog eens met plezier vertel. Ik heb al een keer verteld dat we eerst naar Australië gaan. Hier waren we toen ook helemaal van verzekerd. Maar niks blijk minder waar we gaan eerst 5 dagen naar Kuala Lumpur.

Nu zal je je misschien afvragen hoe komen ze daar opeens mee, nou dat zal ik je vertellen. Zo als veel reizigers zoeken wij altijd naar de goedkoopste en leukste manier om te reizen. Voor Australië kom je dan eigen altijd uit op vliegen. Na wat onderzoek kwamen we er achter dat het goedkoper is om 2 losse vluchten te boeken van hier naar Kuala Lumpur en dan een paar dagen later door naar Sydney. Na wat twijfel hebben we besloten dan via Kuala Lumpur te vliegen.

Na 5 dagen heerlijk te genieten van Kuala Lumpur gaan we wel echt door naar Sydney. Allebei hebben we een visum gekregen om een jaar te kunnen reizen en werken in Australië. Ik heb al werk gevonden als schilder en Renate is nog druk op zoek (tips zijn welkom). Daarnaast zijn we nu druk aan kijken naar een leuke woongelegenheid omdat we graag een aantal maanden in Sydney willen blijven. Na een paar maanden werken gaan we door Australië reizen en zal het echte reizen ook beginnen.

Na Australië gaan we door naar Myanmar met als eerste stop Yangon. Yangon is de oude hoofdstad van Myanmar en nu voornamelijk een toeristisch stad. Vergis je niet Yangon is een zeer grote stad met meer dan 5 miljoen inwoners tevens de grootste stad van Myanmar. Vanuit Yangon gaan we door naar Pagan (Bagan) voornamelijk bekend door de grote hoeveelheid beeldschone tempels die er verspreid staan rond de stad. Als je de foto’s ziet word je spontaan verliefd op dit gebied veel cultuur en geweldig uitzicht. Ahh ik merk dat ik niet meer kan wachten, ik wil gaan! Casper nog even wachten over 3 weken vertrek je.

Nou de rest van het reisplan volgt een andere keer. Waar zou jij het liefste heen willen of ben je al geweest en is echt de moeite waard?