Zoals je wellicht al weet is reizen er met de paplepel in gegoten door mijn ouders. Zo ben ik in mijn puberjaren met ze naar Canada geweest. Nadat ik over mijn puberale geknor heen was van: “het is toch super koud in Canada” en “waarom gaan we niet naar de VS” heb ik kunnen inzien hoe een mooi land het is. Ja, het weer is niet veel beter dan in Nederland maar dat doet de natuur daarentegen wel weer goed. Ben je van plan om een keer naar Canada af te reizen? Lees dan vooral verder!

Wij zijn destijds door het Zuidoosten van Canada gereisd. De beste tijd om door dit gedeelte van Canada te reizen is van mei tot oktober. In deze periode liggen de temperaturen tussen 20 en 26 graden en blijft de regen beperkt. Wij zijn in grote lijnen vanaf Québec langs Montréal en Ottowa naar Toronto gereisd. Ondanks dat deze reis voor mij 10 jaar geleden is geweest, zijn er een aantal hoogtepunten die zijn blijven hangen. En dat deze zo lang zijn blijven hangen zegt toch al genoeg?

Canada bevredigt zowel een cultuurliefhebber als een natuurreiziger. Als een cultuur/steden liefhebber mag je de Notre Dame in Montreal niet missen. Deze excentrieke basiliek heeft zitplaatsen voor maar liefst 4000 bezoekers. Maar uiteraard heeft Montreal meer te bieden dan alleen de Notre Dam, het is het cultureel centrum van heel Franstalig Noord-Amerika. Naast de vele oude architectuele hoogstandjes is er genoeg te beleven, zo zijn er in de zomer verschillende festivals en culturele evenementen. Dit zorgt voor vermaak voor jong en oud.

In Ottawa ligt de Ottawa River hierop komt de Rideau Canal op uit. De Rideau Canal staat sinds 2007 in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit 200 kilometer lange water was ooit ontworpen voor militaire doeleinde maar wordt momenteel vooral recreatief gebruikt. Ottawa is de hoofdstad van Canada sinds 1876. Ondanks dat de stad zich niet verkiesbaar had gesteld als hoofdstad wordt het toch verkozen vanwege de strategische ligging.

De meest bekende attractie van Canada is misschien wel de CN Tower maar wist je al dat je boven in deze toren ook kunt dineren? Vanuit de CN Tower kijk je uit over geheel Toronto. Ook kunnen de echte durfallen op een glazenplaat staan waardoor je recht naar onder de diepte in kijkt!

De natuurliefhebbers komen pas écht aan hun trekken net iets buiten Toronto, aan de Amerikaans grens. Dan heb ik het natuurlijk over de Nigara Waterfalls. Deze gigantische watervallen vormen samen de vorm van een hoef. De verhalen vertellen dat door lang naar het vallende water te kijken het kan hypnotiseren en in het verleden verschillende mensen onder hypnose het hek over zijn geklommen en de waterval in zijn gesprongen. Of dit waar is blijft natuurlijk de vraag maar dat het hypnotiserend mooi is, is een feit. Blijf hier vooral s’avonds naar de lichtshows kijken of loop overdag naar de onderkant van de waterval voor mooi puur natuurpracht.