Smullen in London

Dat je in Londen lekker kan eten is al een algemeen bekend feit, maar waar kan je nou het lekkerste eten? Ik zal jullie meenemen naar mijn favoriete plekjes in Londen.

Duck and Waffle

Een restaurant en bar op de 40e verdieping! Geweldig mooi en heel bijzonder! Duck and Waffle staat bekend om hun, je raad het al, wafels met eend. Vier weken van tevoren was Duck and Waffle al helemaal vol geboekt, ik kon gelukkig nog een plekje bemachtigen om half 7 ’s Ochtends. Daar ging ik dan hoor, om 5 uur mijn bed uit voor een ontbijt. Waarschijnlijk denken de meeste van jullie dat ik gek ben, dat zou ik ook gedacht hebben. Maar het ontbijt was zeker de moeite waard! Een heerlijk ontbijt, ik kan met zekerheid zeggen het lekkerste ontbijt dat ik ooit heb gehad. En dat alles ook nog eens met een ge-wel-dig uitzicht! Als je in Londen bent is dit zeker de moeite waard! Voor meer informatie heb je hier de link. Alvast veel plezier en eet smakelijk!

Wetherspoon

Wetherspoon zit verspreid over Londen (ook in het centrum; Tower Bridge en Trafalgar Square, Camden Town) en is een goedkope manier om een lekkere pub maaltijd te nuttigen. Voor ongeveer 6 pond heb je een maaltijd (burger met friet) en een non-alcoholisch drankje, je kan ook kiezen voor een alcoholisch drankje (pint) en dan kost het je ongeveer 7 pond. Wetherspoon is het restaurant voor de reiziger met een klein budget!

Browns

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je in Londen bent geweest en geen High Tea (Afternoon Tea zoals de Engelse het noemen) hebt gedaan. In Londen zijn verschillende mogelijkheden, het kan zelfs in een dubbeldekker bus! Maar Browns heeft een hele goede Afternoon Tea voor een schappelijke prijs (ongeveer 15 pond per persoon). Browns heeft verschillende locaties (centrum; Covent Garden). Er hangt altijd een hele goede sfeer, het personeel is erg vriendelijk en de Afternoon Tea is verrukkelijk! Wel moet je van tevoren boeken (online), maar voor zover ik het heb meegemaakt hebben ze altijd wel plek.

Beirut

Heerlijk eten voor een schappelijke prijs. Dit is wel een plek die wat moeilijker te bereiken is als je voor een city trip in Londen bent. Het ligt namelijk niet in het centrum (station New Cross Gate), maar in de wijk waar ik gewoond heb. Ondanks dat de reistijd voor menig toerist wat langer is, vond ik het toch de moeite waard om Beirut te benoemen. Het is een klein restaurantje, wat zelfs geen website heeft. Wel bezorgen ze thuis via Deliveroo, dit is dus ook de site waarnaar ik jullie verwijs. Verwacht van het uiterlijk niet te veel, maar het eten is heel erg lekker en dat voor een schappelijke prijs. Het is niet de plek om uitgebreid te gaan dineren, maar zeker de moeite waar. Zoals familieleden die op bezoek waren zeiden: ‘’Ik eet me vingers erbij op.’’

Camden Town

Camden is de plek waar de wat alternatieve jongeren heen gaan om antiek te bekijken op de markt en heerlijk te eten. In Camden is een goede mix van kraampjes (antiek, kleding, handwerk) en eten van over de hele wereld. De keuze is reuze, van zoete aardappel frietjes tot zelfgemaakte broodje Bapau. Dit maakt de keuze niet makkelijker! Wel liggen de prijzen iets hoger dan gemiddeld en is het lastig om een plekje te vinden waar je rustig je overheerlijke eten kan opeten.

Borough Market

De laatste plek waar ik het met jullie over wil hebben is Borough Market. Dit is waarschijnlijk bij de meeste van jullie wel bekend wegens de terroristische aanslag of de Bridget Jones films. Dit is niet waarom het bij mij bekend is! Borough Market is een unieke plek vlak bij London Bridge station. Dit is een markt waar ze alleen maar etenswaren verkopen. Je kan hier heerlijk iets te eten halen en dan (als het mooi weer is) langs de Theems lopen. Borough Market heeft een rijke geschiedenis en een gezellige sfeer. Borough Market is zeker de moeite waard om te bezoeken als je een echte foodie bent!

Zijn jullie in Londen geweest? En waar hebben jullie overheerlijk gegeten? Laat het me weten!