Zelf ben ik echt wel sport fan in tegenstelling tot Renate. Van jongs af heb ik altijd veel gesport en veel sport gekeken. Echter zijn er nog een aantal sporten die ik graag zou willen zien. Natuurlijk heb ik de deze sporten meerdere malen op TV gezien maar ik zou ze graag ook eens in het echt bijwonen!

Boven aan mijn lijstjes staat het bezoeken van een All Blacks wedstrijd. De All Blacks is het nationale rugby team van Nieuw Zeeland die naast goed spel natuurlijk ook bekend staat om het doen van een HAKA voor de wedstrijd. Naast dit geweldige ritueel vind ik de sport rugby mooi om te zien. Iedere gaat voor de winst maar iedereen speelt als heren en laat de ander in hun waarde inclusief de scheidsrechter. Dit is volgens mij een van de weinige sporten waar een scheidsrechter wel eens toegeeft dat hij fout zit/zat.

Dan echt even naar de andere kant van de oceaan! Honkbal heb ik als kind altijd al een bijzondere sport gevonden. Zelf was ik er niet zo goed in maar heb er altijd met veel plezier naar gekeken. Graag zou ik dan ook in USA een wedstrijd willen zien als het even met zit van de New York Yankees. Niet alleen de sport maar ook de manier waarop men met elkaar omgaat als supporters spreekt me aan. Plus de wedstrijd kan spannend blijven tot de laatste inning.

Als we dan toch in de USA zijn nemen we ook direct een basketbal wedstrijd mee. Een bijzondere sport waar ik zelf te klein voor ben maar wel vaker heb bezocht. Behalve op TV, heb ik in Groningen al een aantal keer wedstrijden gezien van Gas Terra Flames. Deze basketballers zijn, in vergelijking tot de teams in Amerika, slechts gemiddeld 1,90 lang. Daarom zou ik ook graag nog een keer de Amerikaanse basketballers met een gemiddelde lengte van 2,10 van dichtbij willen zien dunken.

Als laatste wil ik graag nog in de USA een Nascar wedstrijd. Zelf heb ik niks met motor- of autosport maar volgens mij moet je dit toch een keer meemaken in je leven!

Dan wat zuidelijker op onze wereldbol, zou ik graag nog een keer naar een voetbalwedstrijd willen gaan van de Flamengo of Botafogo. Hier ben ik een aantal jaren geleden al geweest echt geweldig met destijds ruim 90.000 bezoekers in een stadion een spannende wedstrijd kijken en de overwinning vieren met Flamengo! Mocht je ooit in Rio de Janeiro zijn sla dit niet over! Ooh, en regel gewoon zelf een kaartje voor de wedstrijd begint bij het loket, dat scheelt je een hoop geld en is heel erg simpel

Ben jij een sportfanaat en heb je al eens een van de genoemde evenementen bijgewoond? Laat weten wat je er van vind! Altijd benieuwd naar verhalen over andere sporten!