St. Lucia Zuid-Afrika, het land van de nijlpaarden.

Na een lange rit helemaal vanuit Blyde River Canyon naar St. Lucia komen we terecht in een totaal andere wereld. Waar de natuur hiervoor veel grote uitgestrekte stukken land waren met enorme kliffen, zien we nu vooral moeras en kleine rivieren.

St. Lucia staat bekend om de grote groep nijlpaarden die in dit gebied vertoeven. Het gebied rondom het dorp heeft veel rivieren met een unieke samenstelling van water. Dit is ideaal voor nijlpaarden en krokodillen. Die hier in harmonie samenleven is ons verteld door de gids.

Natuurlijk maken we gebruik van een tour over het water om de nijlpaarden van dichtbij te aanschouwen en meer te leren over deze unieke dieren. Mocht je het nog niet weten hier een aantal facts:

  1. In Afrika worden de meesten mensen vermoord door Nijlpaarden. Ja dit had je misschien niet verwacht maar nijlpaarden zijn erg territoriaal en het territorium kan wel 1km van een rivier bevatten.
  2. Nijlpaarden hebben net als mensen veel last van de zon en sterven dan ook regelmatig aan huidkanker. Nijlpaarden die worden geboren met een zeer lichte roze huidkleur hebben hier een zeer grote kans op. Om zich te beschermen blijven ze zo veel mogelijk in het water en komen ze vaak alleen aan land als de zon onder is.
  3. In 2011 woonde er bijna even veel mensen als nijlpaarden in St. Lucia.

Verblijf

St. Lucia is wel een zeer toeristische plek en ik raad het dan ook aan om van tevoren hier wat te boeken. Dit heeft ook niet echt mijn voorkeur, maar hier is het wel gewenst. Mocht je een leuke plek zoeken dan was ons Hostel echt een aanrader! Monzi Safaris Backpackers heeft veel verschillende soorten accommodaties, maar het tentenkamp is zeer schoon en netjes.

Ben jij ook van plan deze kan op te gaan? Dan is het leuk om een boottour te doen met een gids. Hierdoor leer je veel nieuwe dingen en kan je veel dieren net wat beter en van dichterbij bewonderen.

Next stop is Malealea in Lesotho.