Sydney bezoeken met een klein budget!

Sydney is een wereldstad en dat brengt (soms) ook extreme prijzen met zich mee. Na 4 maanden in Sydney te hebben gewoond, zetten we een aantal handige tips op een rij om goedkoop Sydney te zien.

1.     I’m Free tour door Sydney

Wij hebben het hier al een keer eerder over gehad maar het blijft echt de moeite waard. In Sydney kan je gratis een tour volgen die iedere dag begint vanaf Town Hall. Zij vertellen je alle historische hoogte- en dieptepunten van Sydney. Aan het einde van de tour wordt gevraagd te geven wat jij het waard vond of wat je kan missen. Maak je dus geen zorgen het is aan jou.
Check hier alles over de tour!

2.     Sydney Harbour Bridge en Operahuis

De Sydney Harbour Bridge is één van de vele supergave dingen die je echt gezien moet hebben wanneer je Sydney bezoekt! Daarnaast moet je natuurlijk ook een foto kunnen maken van het Operahuis. De manier om deze twee Aussie Iconen samen op de foto te krijgen is door de lift op Circular Quay (net na het station) te nemen naar het uitzicht punt. Het kost even wat moeite om deze te vinden maar dan heb je ook wat, Renate heeft hem tot op heden nog niet gevonden. Een andere aanrader is simpel weg de Harbour bridge overlopen richting Kirribilly en genieten van het uitzicht op het Operahuis. Zodra je aan de overkant bent, loop dan naar beneneden het park in en ga door het park naar links. Uiteindelijk loop je het park weer uit, de straat af naar beneden. Hier vindt je een kleine oude ferry stop. Dit is voor mij tot nu toe de gaafste plek om alles te zien!

3.     Manly Ferry

Ga een dagje lekker chillen in Manly, geniet van het strand of maak een toffe wandeling naar North Head. Neem de ferry terug tijdens zonsondergang, dit is misschien wel het mooiste uitzicht dat je in Sydney zal vinden? Het Opera House en de Harbour bridge kan je vanaf ver zien met de ondergaande zon op de achtergrond!

4.     Cockatoo Island

Een klein eilandje met veel unieke en geweldige verhalen. Het kleine eiland is altijd gratis te bezoeken en je kan er rustig een halve dag ronddwalen. Het is het makkelijkste en leukste om een ferry te pakken vanaf Circular Quay.

5.     Musea

Er zijn niet heel erg veel musea maar wel een aantal en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Het duurste museum dat wij tot nu zijn tegen gekomen was 10 (Australische) dollar, maar vaak stopt het al bij 5 (Australische) dollar. Dus als je wat meer van de geschiedenis te weten wilt komen check de musea, bijvoorbeeld Susannah’s Place

6.     The Rocks Market

Als je een dag rustig wat wil struinen over een leuke markt ga naar The Rocks er is ieder weekend een markt en een zeer uitgebreid informatiecentrum waar je echt alles kan vinden. Daarnaast zijn er veel verschillende unieke en handgemaakte producten te vinden op de markt. Zeker de moeite waard om eens lekker een ochtend overheen te struinen.

Insidertip: Haal een gratis Opal kaart op het station om goedkoop gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dit is een soort OV-kaart waar je geld op zet en na 8 ritjes reis je de rest van de week gratis!

Heb jij nog meer tips voor Sydney on a Budget? Laat het weten!