Tijuca Forest is volgens vele het grootste oerwoud stadspark ter wereld, het is meer dan 32 vierkanten km groot midden in Rio de Janeiro. Echt een leuke plek met veel bezienswaardigheden waar je zeker 2 dagen kan genieten van natuur en geweldig uitzicht.

Als grootste Eye catcher heb je Christus de Verlosser (in portugees: Cristo Redentor). Het beeld is 38 meter hoog en staat op de berg Corcovado (710 meter hoog), uitkijkend over Rio de Janeiro. Een uniek standbeeld dat is gedateerd uit 1931. Voor toeristen een must see en een icoon voor de stad Rio de Janeiro. Om naar het standbeeld toe te gaan kan je het beste een taxi nemen naar de kaartverkoop van waaruit je met een treintje omhoog kan. Je kan er ook voor kiezen om het laatste stuk te lopen of een taxi te pakken. Zelf hebben we voor het treintje gekozen om dat het goedkoper was en leuk om te zien.

Als je dan toch naar het park gaat is het ook zeker de moeite waard om een dag een goede wandeling te maken. Wij hadden zelf broodjes gemaakt en genoeg water meegenomen. Met de stadsbus zijn we naar de poort van het park gegaan waarna we zijn begonnen aan onze wandeling. Wil je dit ook doen raad ik je aan iets verder door te gaan met een taxi en pas vanaf het bos restaurant te starten. Het eerste stuk is vaker wat onveilig en gebeuren veel overvallen op toeristen. Ook scheelt het in de tijd want anders kom je pas in het donker terug. Zelf heb ik met vrienden de wandeling naar boven helemaal gemaakt en zijn ongeveer 8 uur bezig geweest naar boven en beneden met wat eten en drinken onderweg. Na loop van tijd word het wat moeilijker omdat het toch een oerwoud is. Dus je moet soms zelf een pas maken tussen de bomen door. Maar zeker de moeite waard als je dagje lekker wil wandelen en bijkomen en goed zelf te regelen met lokale bussen.

Ben jij er al eens geweest of ga je nog laat ons weten wat je hebt gedaan of van plan bent!