Vorige keer zijn we geëindigd op de pier in Santa Cruz. Vanuit daar was het nog een klein stukje naar San Francisco. Zelf vond ik het fijn om eens in een grote stad te zijn waarbij je niet direct het gevoel krijgt dat je in een grote stad bent. San Francisco was een echt genot om te verblijven. De mensen zijn vriendelijk, je kan er heerlijk eten en je kan zo naar de zee. Daarnaast hangt er gewoon een leuke sfeer. Ik zou me daar zeer zeker thuis voelen.

Naast de sfeer zijn er natuurlijk nog leuke bezienswaardigheden! Als eerst zijn wij over de Golden Gate Bridge San Francisco binnengereden en hebben zo als het een echte toerist betaamd foto’s gemaakt van deze geweldige brug. Daarna hebben we het hotel opgezocht en hebben we de dagen erna alles met openbaar vervoer bezocht. Dit ging prima en op deze manier zie je wat meer van de stad dan de snelweg. Op de eerste dag zijn we naar de Fisherman’s Wharf gegaan waar altijd zeeleeuwen ziet chillen in de zon. Als je hier naar toegaat is het leuk om dit te doen met de ouderwetse kabeltram. De dag erna zijn we het centrum in gegaan en hebben, mijn vader en ik, ons goed vermaakt in het mannen gedeelte van de Macy’s. Nu vraag je je natuurlijk af wat wij hier leuk aan vonden. Nou op de bovenste verdieping zit een Giga Man Cave. Waar je rustig een spelletje FIFA kan spelen of de laatste sport wedstrijden kan bekijken en niet te vergeten een heerlijke Heineken kan drinken! Na een dag shoppen voor de dames en chillen voor de heren hebben we in het foodcourt van Bloomingdales gegeten. Echt een aanrader; alles word vers gemaakt en je hebt keuze uit meer dan 10 verschillende keukens.

Vanuit San Francisco zijn we nog een stukje naar boven gegaan land inwaarts richting South Lake Tahoe. Na alles wat we tot nu toe hadden gezien in Amerika was South Lake Tahoe weer een totaal andere wereld het is net of je Oostenrijk in rijdt. Bij South Lake Tahoe kan je in de winter goed wintersporten hebben we gehoord. Maar ook tijdens de zomer is het een leuke plek om even bij te komen en te genieten van een mooie wandeling door de natuur. Of als je van wat meer actie houd kan je ook op Lake Tahoe met de Jet Ski.