Na een paar dagen in South Lake Tahoe zijn we weer verder gegaan richting Las Vegas. Als je vertrekt in South Lake Tahoe is het een behoorlijk stuk naar Las Vegas met veel verschillende Natuurparken waarvan de ene nog mooier als de ander. Onze eerste stop was een klein spookdropje genaamd Bodie. Het dorp stamt uit 1800 en is ontstaan nadat de heer S Bodey er goud heeft gevonden. In de jaren daarna is het dorp behoorlijk gegroeid en zijn er vele mijnwerkers naar toe gekomen. Uiteindelijk bestond de plaats uit meer dan 10.000 inwoners en 65 saloons. Vandaag de dag zijn deze allemaal gesloten. Begin van 1900 was het goud op en besloten veel mijnwerkers te vertrekken. In 1962 heeft de staat het dropje, of wat er nog van over was, overgenomen en gerestaureerd. Nu is het voor iedereen vrij te bezoeken en kan je ervaren hoe men toen leefde.

Na een middag door het dorp gelopen te hebben en de vele bijzondere verhalen te hebben gehoord en gelezen zijn we doorgereden naar een hotel vlak bij de snelweg om de volgende dag Yosemite National Park te bezoeken. Na een nacht lekker geslapen te hebben zijn we weer in de auto gestapt. Gelukkig mocht ik nog niet rijden en slaap ik geweldig goed in een auto dus heb ik nog even mijn ogen dicht gedaan. Na een paar uurtjes waren we bij Yosemite National Park. Als je van natuur houd is dit echt een dit stuk van Amerika zeker de moeite waard. Yosemite is bijzonder mooi, je kan hier dagen of zelfs wel weken verblijven. Ik zou dan ook graag nog een keer terug willen met wat meer tijd.

Vanuit Yosemite zijn wij doorgereden naar Sequoia National Park. Misschien wel een van de bekendste parken die er zijn. Ik kende hem, zoals veel van mijn leeftijd, uit Bassie en Adriaan die daar een film hebben op genomen. Voor mij was dit het mooiste park. Al die immens grote bomen om je heen die eeuwen oud zijn en nog eeuwen zullen blijven staan. Wij hebben daar gekozen om een wandeling te doen met een gids. Niet al te lang volgens mij was het ongeveer 5 km en duurde het iets meer dan een uur. Zeer zeker de moeite waard als je iemand vol passie en liefde over het park hoort spreken zie je nog meer kleine details en kom je nog veel meer te weten over de natuur. Als je er ooit bent geweest dan weet je pas hoe klein je je kan voelen door moeder natuur.