Vertrek uit Sydney

Nu is het dan echt zover, na 6 maanden gaan we Sydney verlaten. We hebben een Campertje gehuurd en gaan samen met een vriend (Perry) van Sydney naar Cairns reizen om nog wat meer van Australië te zien. Beide zullen we Sydney missen om verschillende redenen maar over een ding zijn we het zeker eens Sydney is een geweldige stad!

Gelukkig hebben we op onze eerste reisdag een activiteit die onze pijn verzacht. We gaan namelijk richting Hunter Valley om wijn te proeven. Hunter Vally is ongeveer 3 uur rijden vanaf Sydney en heeft veel verschillende leuke wijnboerderijen. Australië is het ideale land voor de wijnliefhebber. Je kunt namelijk gewoon naar iedere wijnboerderij om hun verschillende wijnen GRATIS te proeven. Natuurlijk gaat men ervan uit dat als je ze lekker vindt, je een flesje koopt. Dat is overigens geen gek idee. Een beetje lekkere wijn kan je in Hunter Valley al voor ongeveer 15 euro krijgen waar je in Sydney toch snel 25 euro zal betalen.

Na een paar uur wijnproeven en lunchen met uitzicht over de wijngaard gaan we door richting Cresent Head. Dit zal onze eerste kampeerplek worden.

Na ongeveer een uur rijden komen we aan op onze bestemming. Echter, is kamperen hier niet toegestaan. Opzoek naar een nieuwe plek. Ongeveer 10 KM verder hebben we een ander plekje gevonden aan het kanaal ongeveer 20 meter van de weg. Goede plek als je zelfvoorzienend bent zoals wij waren maar anders zeker niet aan te raden. Check hier onze plek…