Niks mis met een modern, luxueus hotel op z’n tijd. Maar eigenlijk ben toch het meest gecharmeerd van vintage overnachten. Dat klinkt als slapen in een tweedehands hotel. Maar dat is het natuurlijk niet. Vintage overnachten is slapen in retro stijl. En dat is super leuk. Kijk maar!

 

Huize Carmiggelt: back to the 50’s
Afgelopen voorjaar logeerde ik een weekend in Huize Carmiggelt, een schattig houten huisje in het bos, ingericht in vintage jaren ’50 stijl. In Huize Carmiggelt doe je echt even een stapje terug in de tijd. Jaren ’50 meubels, jaren ’50 lampen, jaren ’50 schakelaars, jaren ’50 behang, jaren ’50 schilderijen, jaren ’50 boeken, jaren ’50 platenspeler en ga zo maar door. Maar hoewel alle meubels oud zijn in Huize Carmiggelt, oogt het huis toch fris en smaakvol. Huize Carmiggelt ligt aan de rand van een vakantiecomplex in het Belgische Gellik, net over de grens bij Maastricht. Vanaf je veranda kijk je uit over het bos en zie je met een beetje geluk konijntjes en herten voorbij komen. Hier slapen is een beleving. Juist omdat er weinig afleiding is, kom je tot rust. Je praat wat met elkaar, luistert naar muziek op de platenspeler, speelt een spelletje (ouderwetse spelletjes uiteraard), leest een boek en drinkt een glas wijn. Aan het einde van de middag kruip je onder het wollen dekentje en nestel je jezelf op het bankje op de veranda en luister je naar de vogeltjes en het ruizen van de bomen. Ik vind het wel wat hebben. Een video van Huize Carmiggelt zie je hier. http://www.yourfuturepostcard.nl/vintage-video-huize-carmiggelt/
Huizecarmiggelt.nl

tumblr_n5etuvb30v1sj5o9ao1_r2_1280 tumblr_n5f7tc5JwZ1sj5o9ao2_r1_1280

Retrome Barcelona: met de beste tegeltjes en een oude Vespa
Retrome is een kleinschalig hotel in het centrum van Barcelona. Het is ingericht met vintage meubelen en heel veel Portugese tegeltjes. Tegels op de vloer, op de muur, overal… Het hotel is gevestigd in een prachtig pand in art nouveau stijl. De eigenaren hebben deze art nouveau stijl gemixt met jaren ’50 en jaren ’70 meubels en nieuwe Portugese tegels. Met dit als resultaat. Bijzonder aan het hotel is ook dat het er muisstil is, terwijl je toch echt op loopafstand bent van de Ramblas en de Passeig de Gracia. De eigenaren van Retrome noemen hun plek daarom ook wel ‘urban retreat’. Ook omdat je bij Retrome heerlijk kunt ontspannen en jezelf kunt zijn in de gezellige huiskamer. Maak een espresso of cappuccino met de vette Illy machine, neem wat uit de koelkast of pak een stuk fruit. Kortom: voel je thuis!
retrome.net

Schermafbeelding 2015-10-11 om 16.31.57

Vintage Volkswagenbusje: lekker touren
Ik word altijd erg vrolijk van vintage volkswagen busjes op de weg. Ziet er zo gezellig uit! Het goede nieuws is dat iedereen in zo’n busje kan rijden. Retroweekend.nl verhuurt namelijk haar vrolijke gele Volkswagenbus voor een weekend in retrostijl. Het busje, Sunny genaamd, neemt je mee door Twente en de Achterhoek en langs twee superleuke campings. Het mooie is: je hoeft nauwelijks iets mee te nemen. De koelkast is gevuld, beddengoed is aanwezig, er is een keukentje met oven voor croissantjes, tuinmeubelen zijn aanwezig en er is zelfs een DVD-speler inclusief films. Kortom: je kunt supersnel genieten zonder al te veel inpak-stress. Ook de route is uitgedacht. Het enige wat jij nog hoeft te bedenken is, wat je op die route precies gaat doen.
Retroweekend.nl

 

HeaderRosie2-8483754b52

Chantal Visser is journalist en eigenaar van de reisblog Your Future Postcard. Ze is deze blog begonnen omdat…