Kosten wereldreis 1 jaar lang.

Wil jij op wereldreis gaan maar wel voorbereid zijn op de kosten van een wereldreis? Gaaf dat had ik ook! Hier heb ik een uitleg en wat handige tips voor het maken van een wereldreis prijs.

Kosten wereldreis

De kosten zijn natuurlijk heel erg afhankelijk van de manier waarop je reist. Volgens mij is dit in te delen in 3 verschillende groepen, budget backpacker, normale backpacker en luxe backpacker. Om te beginnen ben je als wereldreizigers altijd een backpacker want met een koffer 1 jaar lang reizen is niet praktisch. Wat zijn dan de andere verschillen. Deze zitten hem voornamelijk in de verblijf plaats, landen die je wil bezoeken en of je veel vooraf wilt boeken of op locatie. Daarnaast denk ik dat je je zelf altijd moet aanpassen naar een land en dus moet afdingen als dat kan en normaal is.

Afdingen hoort erbij in Azië. Doe het dus ook!

Hoe bereken je een wereldreis prijs?

Dit doe je door te onderzoeken waar je naar toe wilt en op welke manier je wilt reizen. Voor mij gelden vooral goedkoop reizen, besparen en soms ook gewoon genieten. Ik zit dus wel echt tussen een normale en luxe backpacker in. Hoe begin je? Maak een lijst met landen die je wil bezoeken en ga op zoek naar prijzen voor verblijf, eten en drinken, vervoer en leuke dingen. Op basis hiervan kan je het makkelijkste per land een dag budget opstellen.

Voorbeeld: Australie

  • 40 euro per overnachting
  • 10 euro per maaltijd
  •  5 euro aan water
  •  20 euro aan reizen
  •  30 euro bezienswaardigheden
  •  105 euro per dag.

Maak dit op deze manier van ieder land. Het makkelijkste gaat dit in een Excel bestand. Vervolgens ga je kijken wat allemaal wil doen op bestemming en hoeveel dagen je minimaal nodig hebt (doe hier altijd minimaal 20% bij). Je wordt namelijk nog wel een keer ziek, mist een bus of het is opeens een feestdag en kan niet weg.

Heb ik dan een wereldreis prijs?

Nee je bent er nog niet. Nu is het zaak om te gaan puzzelen op welke manier je het beste kan reizen en wat de goedkoopste tickets zijn. Neem hier de tijd voor en zoek dit uitgebreid uit. Een voorbeeld van ons was de start naar Sydney. Een enkeltje Sydney vanaf Nederland kwam op ruim 700 euro. Een enkel reis naar Maleisië was echter maar 380 en een enkele reis vanaf Maleisië naar Sydney 80. Voor het bespaarde geld hebben we een week in Maleisië kunnen verblijven en weer nieuwe dingen kunnen zien en de reis kunnen uitbreiden. Zoek dus altijd verder en kijk of je met tussenstops goedkoper ergens kan komen.

Heb je alle wereldreis kosten op een rij gezet dan krijg je een prijs voor jouw wereldreis. Deze is voor iedereen natuurlijk anders maar zal het volgens mij altijd waard zijn!

De wereldreis prijs voor ons kwam neer in totaal op ruim 60.000 euro voor één jaar en drie maanden. Wel hebben we een half jaar in Australië gezet. Hier hebben we ook gewerkt en al het geld dat we hebben verdiend in Australië hebben we ook uitgegeven en zit in ons budget.

Heb je nog vragen of wil je meer weten wat prijzen in landen? Laat het me weten!