Amerika is echt een bestemming waar iedereen volgens mij wel een keer heen wil. Of het nou een week New York is of een maand lang reizen aan de westkust. Ook ik heb dit gedaan: een tour langs de westkust! We hadden ruim de tijd met 4 weken en waren met ons 4e. Voor je vertrekt komen er al behoorlijk wat keuzes op je af. Hoe ga je reizen? Van hotel naar hotel, met een camper, boek je alles van te voren of reis je in een georganiseerde reis. Mijn voorkeur gaat altijd naar uit om gedurende de reis zo veel mogelijk vrijheid te hebben om de reis aan te kunnen passen. Chrysler-Voyager-2003-Problems-ImageWij gingen dus met de auto en boekte iedere ochtend een hotel voor de volgende avond. Het Enige wat we vooraf hadden geregeld was een hotel voor de eerste 2 nachten in Los Angeles en de huurauto. Ook een leuk verhaal, wij dachten gewoon een standaard 4 deur sedan te huren. Dit ging niet omdat wij met ons 4e waren werd er automatisch een upgrade gedaan naar een grotere auto. We eindigen in een busje met 7 zitplaatsen en een achterbak waar onze 4 koffers met gemak ingingen. Achteraf gezien was dit ideaal, alles wat we nieuw kochten kon op de achterbank; kortom ruimte in overvloed. Dus als je de keuze hebt voor een upgrade, doe dit dan vooral!

UniversalStudiosOp onze eerste dag zijn we naar de Universal Studio’s geweest. Echt de moeite waard, wat is dit een gigantisch attractiepark! Naast natuurlijk de attracties is het ook bijzonder om te zien hoe ze hele woonwijken hebben nagebouwd en je zo van uit een Mexicaans dorpje een winkelstraat van Parijs inloopt en vervolgens door kan gaan naar een rampgebied. Aan 1 dag heb je gewoon niet genoeg in dit park. Wij hebben er dan ook voor gekozen een kaartje te kopen waarbij je 2 keer naar het park kon om ook echt alles te zien. Dit was zeker de moeite waard en als je er bent sla de Simpsons attractie niet over!

 

Simpsons

Na het park te hebben bezocht zijn we naar de Walk of Fame geweest en natuurlijk een mooie foto gemaakt van het Hollywood bord. Daarna snel door vanuit LA richting San Francisco.

Vanuit LA via de highway 101 naar Santa Barbara een leuk schattig dorpje waar je kan genieten van het strand en een klein centrum. Zeker de moeite waard om even door heen te lopen, ergens neer te ploffen en te genieten van alles wat langs komt of het geweldige uitzicht over zee. Na hier even bijgekomen te zijn van de drukte van LA zijn we door gereden naar Pismo Beach waar we een hotel hadden geboekt.

Pismo Beach is geen bewonderingswaardige plek, dus zijn we vroeg in de ochtend vetrokken via Highway 1 langs de kust naar Santa Cruz. Santa Cruz heeft als grootste attracties natuurlijk de zee maar ook zeer zeker de pier die helemaal volstaat met kermisattracties. Van botsauto’s tot een achtbaan en een indoor arcade hal. Als je er van houdt of met kinderen reist, is het zeker leuk om even te stoppen en te genieten van alle leuke attracties en alle energie even kwijt te raken.

Summer-Twilight-Santa-Cruz-Beach-Boardwalk-California

Zo dat was het voor deze keer volgende keer ga ik verder vanuit San Francisco! Ben je zelf ook van plan om zo een reis te maken of heb je hem gemaakt laat je reactie achter!