Een tijdje geleden kwam Renate met de vraag zullen we een wereldreis gaan maken? Wat een geweldig idee dacht ik direct. We houden allebei van reizen hebben al het nodige gezien maar er zijn nog zat plekken die wij van onze bucket list willen afturven.

Dus, we gaan een wereldreis maken maar dan? Waar moet je over nadenken? .Wij hadden geen idee dus begonnen met het leukste: bestemmingen uitkiezen! Wij zijn eerst samen een lijst gaan maken van alle landen die we graag zouden willen bezoeken en waarom we ze willen bezoeken. Aan de hand hiervan zijn we gestart met het kijken op welke manier je dan het beste zou kunnen reizen met de verschillende landen in gedachten. Alleen willen wij veel meer zien dan we in een wereldreis kunnen plannen. Want ja, wil je minimaal 5 dagen in elk land op wereld geweest zijn heb je ruim 81 jaar nodig! Daarom zijn we maar eens gaan strepen in ons lijst. Tijdens de  onderhandelingen hebben we gelijk onze onderhandelingstechnieken kunnen oefenen, zo zie je maar dat een business studie nooit weg is!

Maar we zijn er in grote lijnen uitgekomen. Wij hebben samen voornamelijk gekeken naar wat willen we graag zien, wat zijn de kosten, hoeveel tijd kost het en of het past in de route.

Vandaag wil ik graag het eerste land wat we gaan bezoeken verklappen aan jullie! Australië here we come!

Wij zullen als eerste naar Australië gaan. De keuze hiervoor is omdat het op deze manier het beste in de route past en we een langere tijd in Australië willen zijn. Naast het reizen willen we hier graag nog werken op verschillende locaties. Hiervoor kunnen wij een visum aanvragen die ons de mogelijkheid geeft te reizen en te werken voor 1 jaar met de volgende voorwaarden:

  • Vergunning is 1 jaar geldig vanaf de dag dat je Australië binnen komt.
  • Je bent minimaal 18 jaar oud en maximaal 30 jaar.
  • Je moet aantonen minimaal $ 5000,00 in bezit te hebben.
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na vertrek vanuit Australië.
  • Niet langer als 6 maanden bij de zelfde werkgever.

Voor meer informatie check de website van Australische douane.

 

Waarom Australië? Ik heb altijd al een keer in Sydney willen zijn tijdens oud en nieuw en dat gaat nu werkelijkheid worden! Als een van de eerste het nieuwe jaar inluiden en genieten van een geweldige vuurwerkshow. Voor mij mag ook het Great Barrier Reef niet missen zelf ben ik gek op zwemmen en duiken dus ik kan me er iedere dag al op verheugen de mooiste plekken van het Great Barrier Reef te zien. Voor de rest zien we wel wat Australië ons brengt!

Ben je er al geweest en heb je nog leuke of bijzondere plekken gezien? laat het ons weten!